Gimnastički klub Inova-Gim u Zagrebu, Zagrebački velesajam - Kineski paviljon 11A, ustrojen je tijekom kolovoza, a počeo je s radom 01.rujna 2010. godine. U dvorani su smještene gimnastičke sprave francuske tvrtke "Gymnova", koje imaju vrfunsku kvalitetu potvđenu licencom Svjetske gimnastičke federacije(FIG) i na kojima je 2009. godine održan u Osijeku u organizaciji našeg kluba prvi Svjetski kup A kategorije u samostalnoj Hrvatskoj.

Taj će Svjetski kup biti povijesno zapamćen kao jedan od najmasovnijih(prijavile se 34 nacije u muškoj i ženskoj konkurenciji) i s najvećim do tada u svijetu nagradnim fondom od 100.000 CHF. Bit će zapamćen i po novom formatu provedenog natjecanja za Svjetski kup, kada su kvalifikacije, kao i finalna natjecanja trajala samo 2 sata umjesto 4 do 6 sati koliko su do tada trajala ovakva natjecanja, pa je natjecanje postalo interesantnije kako za gledatelje u dvorani, tako i za TV prijenose. Komplet gimnastičkih sprava postavljen u gimnastičkom centru u Zagrebu sadrži gimnastičke sprave za 6 muških disciplina i 4 ženske discipline, a postavljen je i veliki trampolin za treninge u toj najnovijoj olimpijskoj gimnastičkoj disciplini.

Na parternom podiju 14x14 m postavljaju se po potrebi i elementi za dječji poligon, što je posebno značajno za rad s djecom najmlađe dobne starosti.

U Gimnastičkom centru „Inova-gim“ u Zagrebu provode se 2 puta tjedno bazični gimnastički programi za djecu od 3 do 13 godina. Djeca su razvrstana u grupice prema dobnoj starosti.

Programi bazične gimnastike za druge sportove:

Naš gimnastički centar već koriste za bazični gimnastički program i drugi sportaši, odnosno sportovi, kako bi uspješnije ostvarili svoje sportske ciljeve i to:

  • atletičari
  • skijaši
  • skakači u vodu
  • sportaši borilačkih disciplina

U svijetu je praksa da gimnastičke programe koriste i paraolimpijski programi, a uobičajeno je da gimnastičke programe za svoj brži i uspješniji napredak koriste pogotovo mladi tenisači.

Raspored treninga - Zagreb

Tumač naziva grupa

C2 grupa – „Tata i mama vježbajte s nama“
A3 i B3 grupa – gimnastička početnica 1
A2 i B2 grupa – gimnastička početnica 2
A4, B4 i C4 grupa – gimnastička škola
D1 – natjecateljske grupe, djevojčice
D2 – natjecateljske grupe, dječaci